Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δημιουργία Πολιτιστικής Ομάδας


“Απέναντι στην βαρβαρότητα της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ συγκροτούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αντίστασης με στόχο να απλωθεί σε όλους τους συμπολίτες μας.
Μέσα από Ανταλλακτικά παζάρια, Προσφορά Εθελοντικών Υπηρεσιών και άλλες δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης κι αντίστασης κάνουμε πράξη το σύνθημα:

Κανένας πολίτης μόνος του στην κρίση”.  

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου οργανώθηκε από πολίτες του δήμου μας πριν από έξι μήνες. Έκτοτε έχει παρουσιάσει πλούσια δράση, με κορυφαία του δραστηριότητα το Δίκτυο Αλληλέγγυας Οικονομίας Ζωγράφου. Το επόμενο μας βήμα είναι η δημιουργία πολιτιστικής ομάδας μέσα στο Δίκτυο από εθελοντές - καλλιτέχνες με σκοπό τη πολιτιστική δραστηριότητα μέσα στην τοπική κοινωνία.  Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να προβάλουμε – παρουσιάσουμε καλλιτεχνικά έργα και δημιουργίες όχι μόνο γνωστών και καταξιωμένων δημιουργών άλλα και έργα καλλιτεχνών που είναι αποκλεισμένα από τα κυρίαρχα μέσα, λόγω της συγκρουσιακής τους λογικής με τις κυρίαρχες απόψεις των λόμπι - Μ.Μ.Ε. και λοιπόν ιδρυμάτων προαγωγής πολιτισμού, που αξιολογούν την πολιτιστική παραγωγή με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτιστικών δράσεων της κοινωνίας μας, προβάλλοντας μια τέχνη αντίστασης στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, των συμπολιτών μας που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση. 

Για ένα πολιτισμό με το βλέμμα του στραμμένο όχι στη “αγορά”, αλλά στον άνθρωπο.

                    Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου

email: diktioaz@gmail.com    http://diktioaz.blogspot.com/                   
-----------------------------------------------------------------------
...συνάντηση των εθελοντών
κάθε ΔΕ ΤΕ ΠΑ απόγευμα ( 7.00 - 9.00 )
 Λ. Παπάγου 124 τηλ.: 210 77 55 66 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου