Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη - Αντίσταση - Δημοκρατία‏

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου καταγγέλλει τη βάρβαρη αστυνομική επέμβαση καταστολής και διάλυσης της προσυγκέντρωσης και πορείας μαθητών, σπουδαστών και πολιτών  του Ζωγράφου στην πλατεία Γαρδένια την Τετάρτη 26/9 και την καταστολή της απογευματινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ίδιας μέρας. Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Γαρδένιας, συγκεντρώθηκαν μαθητές από λύκεια της περιοχής, καθώς και εργαζόμενοι, για να διαδηλώσουν προς την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κατεβούν στο οδόστρωμα, περικυκλώθηκαν αιφνιδιαστικά από δεκάδες μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς απρόκλητα, χτύπησαν και προπηλάκισαν τα παιδιά, κυνήγησαν μαθήτριες και μαθητές στα στενά του Ζωγράφου και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, ακομα και συλλήψεις ανήλικων μαθητών.
Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και την καταδίκη των πολιτικών υπευθύνων που διέταξαν την πρωτοφανή αστυνομική επιδρομή.Η επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των απεργών, της νεολαίας και του λαού στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση με προληπτικές προσαγωγές και διάλυση προσυγκεντρώσεων, αλλά και το χτύπημα της μεγάλης παλλαϊκής απεργιακής πορείας, έπεσε στο κενό. Ο λαός κατέκλυσε και πάλι δρόμους και πλατείες αναχαιτίζοντας το κύμα καταστολής.
Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία, τους πολίτες και τη νεολαία της πόλης μας σε κοινή δράση και επαγρύπνηση ενάντια στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και της τρόικας.
   Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου


                                      email: diktioaz@gmail.com
                                    http://diktioaz.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου