Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αλληλεγγύη ή φιλανθρωπία ;


  Η ραγδαία επίθεση ενάντια στον λαό μας συνεχίζεται και εντείνεται καθημερινά. Η βαρβαρότητα της οικονομικής κρίσης που επιβάλει η κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ φτωχοποιεί όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού ζει με μια αδιάκοπη αγωνία για το αύριο, ενώ πολλοί βρίσκονται ήδη σε απόγνωση. Σε αυτές τις συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης η έμπρακτη Αλληλεγγύη και Αντίσταση είναι ο πρώτος όρος σωτηρίας.  
   Η Αλληλεγγύη μας δεν έχει καμία σχέση με την πολυδιαφημιζόμενη φιλανθρωπία τους.Πλούσιοι που συσσωρεύουν εκατομμύρια εκμεταλλεύοντας και οδηγώντας στην εξαθλίωση φτωχούς συνανθρώπους μας, θέλουν μετά να τους βοηθήσουν. Η αισχρή υποκρισία των Δυνατών που θέλουν να σώσουν τους Αδύναμους.
  Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι το Σάββατο 13/10 στην τοπική μας κοινωνία οργανώθηκε συλλογή φαρμάκων με από το σταθμό ΣΚΑΙ. Ο σταθμός που εδώ και δυόμιση χρόνια στηρίζει τα μνημόνια και την λεηλασία της ζωής των λαϊκών  στρωμάτων προβαίνει σε μία ακόμη υποκριτική «πράξη βοήθειας» του λαού.Νομίζει ότι ξεχνάμε πως η άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία και η έλλειψη φαρμάκων είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που αταλάντευτα υποστηρίζει.
   Για το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου  η Αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι τακτική για δράση στο τώρα και πρόταση για την κοινωνία στο μέλλον. Σε μια κοινωνία που στερείται τα πάντα οι αυτοοργανομένες συλλογικές δράσεις δεν είναι απλώς μια λύση είναι το μέσον Αντίστασης. Καθημερινά η δράση μας πρέπει να συνεχιστεί  σε όλα τα επίπεδα και να διδάσκει συλλογικότητα  και αντίσταση. Δεν περιμένουμε κανέναν ισχυρό να μας σώσει. Είμαστε εμείς οι Ισχυροί όταν στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο, ο ένας  αλληλέγγυος στο πρόβλημα του άλλου.

Κανένας μόνος του στην κρίση.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου