Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτικό Δελτίο 11/10/12



Αγαπητοί φίλοι και φίλες
 Η "Μεγάλη Συνάντηση του Μήνα" έγινε με επιτυχία ( Παρασκευή 5/10 )  και μετά από γόνιμη συζήτηση σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματα του Δικτύου. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε δράσεις που έχουμε ξεκινήσει αλλά αρχίζουμε και καινούργιες. Ας πάμε όμως πιο συγκεκριμένα:
  1. Μετά από ένα χρόνο φιλοξενίας του Δικτύου στα γραφεία του ΣΥΝ, αφενός η μεγάλη ανάπτυξη του Δικτύου αλλά και οι νέες οργανωτικές ανάγκες που δημιουργούνται στον ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ κάνει επιτακτική την ανάγκη της διερεύνησης νέου χώρου για το Δίκτυο. Ήδη έχουμε προτάσεις για την φιλοξενία σε άλλους χώρους ( γραφεία Δημοτικών Παρατάξεων και όχι μόνο) αλλά κατ ΄ αρχήν αποφασίσαμε την διερεύνηση της πιθανής παραχώρησης κάποιου από τους άδειους χώρους του Δήμου με τελικό στόχο την ενοικίαση χώρου, όταν τα οικονομικά του Δικτύου θα το επιτρέπουν.
  2. Για την καλύτερη λειτουργία του Δικτύου προχωρήσαμε στην δημιουργία των ακόλουθων επιτροπών, κάθε μια από τις οποίες θα έχει δυο υπεύθυνους που θα συντονίζουν τις δράσεις.
Ανθρωπιστική κρίση (διατροφή, παζάρια κλπ)

Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αντίσταση-Αντιφασιστικό Μέτωπο

Πολιτισμός – Παιδεία

Επικοινωνία (τεχνική υποστήριξη, γραμματειακή υποστήριξη)

Υγεία

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους δυο υπευθύνους κάθε επιτροπής να στείλουν στο Δίκτυο, ποιος από τους δύο ( ή και οι δύο?) θα διαχειρίζεται τα email της κάθε επιτροπής.

Προς το παρών καλούνται τα μέλη του Δικτύου να στείλουν email στο Δίκτυο σχετικά με το σε ποια επιτροπή θέλουν να βοηθήσουν.

Ταυτόχρονα αποφασίσαμε τον συντονισμό όλων των δράσεων του Δικτύου να τον αναλάβουν δύο εθελοντές του Δικτύου. Όλες οι αποφάσεις του Δικτύου παίρνονται αμεσοδημοκρατικά, είτε στις «Μεγάλες Συναντήσεις κάθε μήνα» είτε στις μαζώξεις του Δικτύου, ενώ όλοι οι υπεύθυνοι επιτροπών αλλά και οι δύο κεντρικοί συντονιστές, όπως και το Ανοιχτό Συντονιστικό δίνουν λόγο και συνεχίζουν ή αλλάζουν, μετά από έγκριση της « Μεγάλης Συνάντησης την πρώτη Παρασκευή κάθε Μήνα»

  1. Την Τρίτη 9-10-2012 εθελοντές του Δικτύου παρέδωσαν τα τρόφιμα που συλλέχτηκαν κατά την παράσταση «Ερωτόκριτος» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, όπως ήδη έχει γίνει στον «Μπερντέ» και μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει και η παράδοση της αντίστοιχης ποσότητας και στην συλλογική κουζίνα που θα κάνει το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου.
  2. Η επιτροπή για την Ανθρωπιστική κρίση ξεκίνησε την διανομή τροφίμων που μας παραχωρούνται σε καθημερινή βάση από φούρνο της γειτονιάς μας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Επειδή η επιτροπή έχει αναλάβει πολύ δύσκολο έργο χρειάζονται εθελοντές για να βοηθήσουν.
  3. Το Σάββατο που μας έρχεται θα κάνουμε Παζάρι στην Πλ. Τερζάκη.
  4. Το Δίκτυο θα ετοιμάσει πανώ για το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου και ετοιμάζει δράσεις για την 28η Οκτώβρη
  5. Μαζί με άλλους φορείς και συλλογικότητες της περιοχής θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε σχετικά με την Γενική Απεργία της 18/10 και την πιθανή προσυγκέντρωση.
  6. …και το πιο σημαντικό : το Δίκτυο θα κάνει γιορτή για να σβήσει το πρώτο του κεράκι την Παρασκευή 19/10 το βράδυ!


   Δίκτυο Αλληλεγγύης Ζωγράφου

                                      email: diktioaz@gmail.com
                                    http://diktioaz.blogspot.com/
-----------------------------------------------------------------------
Συνάντηση εθελοντών ΔΕ, ΤΕ, ΠΑ  απόγευμα ( 7.00 - 9.00 )
 Λ. Παπάγου 124 τηλ.: 210 77 55 66 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου