Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τα παραμύθια των ΜΜΕ και η «έκθεση» της Εθνικής Τράπεζας


Φωνάζουν όλη μέρα σήμερα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για την «έκθεση της Εθνικής Τράπεζας με τις δραματικές επιπτώσεις εξόδου της χώρας από το ευρώ».
Στην πραγματικότητα μας ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ.
ΔΕΝ πρόκειται για "έκθεση" της Τράπεζας, αλλά για "σημείωμα" του Επικεφαλής Οικονομολόγου της ΕτΕ Παύλου Μυλωνά, με τίτλο "Περιγράφοντας τις συνιστώσες του κρίσιμου διλήμματος" .

Ας δούμε λοιπόν αν πρέπει να εμπιστευτούμε αυτό το σημείωμα:

Ο Κος Παύλος Μυλωνάς που το συνέταξε, σύμφωνα με το βιογραφικό του "είχε εργαστεί ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (1987-1995). Εργάστηκε, επίσης, στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Εξέτασης Πολιτικών του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και στο Τμήμα Οικονομικών του ΟΟΣΑ,  προϊστάμενος των γραφείων για την Ελλάδα και την Ισπανία". (http://www.moneyconferences.com/uploads/file/SEE%20BANKING%20CONFERENCE%202008/CV_MylonasP_gr.pdf)

Τυχαίο;;;

Είναι δε τόσο διορατικός που σε άρθρο του το 2008 (λίγο πριν την καταστροφή) με τίτλο "Μικρές οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία από δυσμενή διεθνή συγκυρία" , αναφέρει: "Το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ικανοποιητικό ρυθμό, αντανακλώντας τον υγιή ρυθμό αύξησης της απασχόλησης, τη σημαντική –και πιθανώς υπερβολική συγκριτικά με τη βελτίωση της παραγωγικότητας– αύξηση των πραγματικών μισθών καθώς και τις φορολογικές ελαφρύνσεις στα εισοδήματα φυσικών και νομικών προσώπων." και "Η ισχυρή ανάπτυξη των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, η διασύνδεση των οποίων με την ελληνική οικονομία αυξάνεται διαρκώς, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές τάσεις στο διεθνές εμπόριο (με πρωταγωνιστικό ρόλο των ταχέως αναπτυσσόμενων οικονομιών Κίνας, Ινδίας, Ρωσίας, Βραζιλίας) θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ελληνική ναυτιλία.",  και άλλα τέτοια αισιόδοξα...

Προφήτης ε; 
¨Η μήπως άλλο ένα «παπαγαλάκι» του Τραπεζικού συστήματος;
Είναι να τον εμπιστεύεσαι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου